Descobrir la ruta del trencalòs d’Andorra  
https://www.firaoli.cat/https://dosomontano.com/https://www.yutravel.es/destinos

Expandir | Contraer


Enlaces de interés:

Gourmet Vinos
La Cuina de Catalunya
BB Voyage ? Travel Architects
Viajamos 2
Hotel Sacristia

 «Inicio

Descobrir la ruta del trencalòs d’Andorra

La durada es d’unes 3 hores i s’inicia a l’església romànica de Santa Coloma, a la parròquia d’Andorra la Vella

Fotografia: Esteban Garcia Gimenez


Les muntanyes del Pirineu andorrà amaguen grans sorpreses que només descobriran els qui s’atreveixin a endinsar-se a les seves valls i boscos. El trencalòs, una de les aus carronyeres més admirades del món, protegida i en greu perill d’extinció, habita a Andorra i és possible observar-lo des de la Vall d’Enclar. Us proposem una ruta de senderisme fàcil i dinàmica que us permetrà veure aquest impressionant animal i el seu hàbitat en primera persona.

La ruta, d’unes 3 hores de durada, s’inicia a l’església romànica de Santa Coloma, a la parròquia d’Andorra la Vella. Es tracta d’una església del segle IV, la més antiga del Principat, que compta amb més de mil anys d’història. Està situada al poble de Santa Coloma, un municipi que transporta els seus visitants a l’Edat Mitjana.

De l’església de Santa Coloma ens dirigirem cap al Collet de Sant Vicenç d’Enclar en uns 30 minuts. Aquesta ruta discorre al costat del riu Valira i està rodejada d’alguns dels cims més alts del Principat com són el Bony de la Pica, a 2.405 metres, o el Pic d’Enclar, a 2.383.

El camí s’inicia a una altitud de 989 metres i, en ell, trobarem una gran varietat de carronyers. És la zona dels país amb més aus d’aquest tipus: àguiles daurades, esparvers, falcons abellers i falcons peregrins són algunes d’elles. A més de la fauna, també destaca la flora per la seva varietat i el seu colorit. Pins vermells, roures pubescents, freixes, nogueres, heures, rosers muntesos...

El camí té trams de fort pendent, però l’esforç es veu recompensat una vegada arribem al Collet de Sant Vicenç d’Enclar, la vertadera porta d’entrada a la Vall d’Enclar. Aquí existeixen dues possibilitats ben indicades per cartells, girar a l’esquerra cap a l’ermita de Sant Vicenç o a la dreta cap al Camí d’Enclar per arribar al cim del Bony de la Pica. Ens desviem cap a l’esquerra, a l’ermita romànica de Sant Vicenç, la més antiga d’Andorra juntament amb la de Santa Coloma. Des d’aquesta ermita les vistes panoràmiques són excel•lents ja que està situada a 1.126 metres d’altitud.

La ubicació de l’ermita permet gaudir de l’espectacle natural que ofereixen les seves vistes. A la Vall d’Enclar es troba la població d’isards més important del país i és el lloc idoni per observar la fauna i la flora més característica dels Pirineus. Entre ells, el trencalòs, un dels animals més curiosos del planeta amb una envergadura que supera els 2 metres. Freqüenta els indrets més salvatges de l’alta muntanya i té una forma d’alimentar-se molt diferent a la resta d’aus. Acostuma a transportar els ossos i closques pels aires i els deixa caure sobre les roques per tal que es trenquin i poder recollir els ossos trancats i els fragments de carn als quals és aficionat.

Aquesta ruta, i els seus protagonistes, són un espectacle natural que té tots els elements per convertir-se en un dels itineraris preferits dels amants de la naturalesa i l’ecoturisme. Apta per nens i adults, és una manera estupenda de viure i conèixer la naturalesa dels Pirineus.
https://www.xantar.org
https://experience.catalunya.com/
http://turismo.badajoz.es
http://www.kiele.es
http://www.lacuinadecatalunya.com
Inicio Contacto Privacidad